Warzywa kiszone
Kiszonki mają nieocenioną wartość dla organizmu, przede wszystkim są wspaniałym probiotykiem i dostarczają witamin B1, B2 i B3, są też dość dobrym źródłem witamin, A, C, E, K oraz potasu, magnezu, fosforu oraz wapnia. Dla nas najważniejsze jest to, że są pyszne. Produkowane w tradycyjny sposób, bez zbędnych dodatków i konserwantów. Polecane do wzbogacenia diety lub podczas postu warzywno-owocowego dr Ewy Dąbrowskiej.
Warzywa marynowane
Bogactwem naszych warzyw marynowanych jest ocet jabłkowy, który reguluje poziom cukru we krwi, pozytywnie wpływa na cholesterol, pobudza trawienie i reguluje kwasowość soków żołądkowych. Część z nich słodzimy sokiem, aby można było je spożywać w celu urozmaicenia postu warzywno-owocowego dr Ewy Dąbrowskiej. Po zjedzeniu warzyw pozostały płyn można pić rozcieńczony z wodą na czczo przed posiłkiem.
Ocet
Ocet jabłkowy jest pozyskiwany z jabłek pod wpływem bakterii z rodziny Acetobacter. Ocet jabłkowy jest prawdziwym fenomenem obniża cholesterol, obnża ryzyko chorób serca, reguluje poziom glukozy, rozcieńczony z wodą może być używany jako kosmetyk (płukanka do włosów, tonik), przydatny w płukankach na ból gardła. Nasz ocet jest robiony w pełni naturalnie z całych jabłek, niefiltrowany i naturalnie mętny. Nie dodajemy konserwantów ani barwników. Ocet zawiera matkę octową, co powoduje, że może się zbierać osad (o galaretowatej strukturze), ale zawiera najwięcej dobroczynnych substancji.
Przedstawiamy nasze produkty kiszone i marynowane, które będą niebawem dostępne w naszym sklepie. Marynaty są dostępne w wersji słodzonej sokiem.
Brokuł kiszony lub marynowany w occie jabłkowym
Kalafior kiszony lub marynowany w occie jabłkowym
Marchew kiszona lub marynowana w occie jabłkowym
Rzodkiew biała kiszona lub marynowana w occie jabłkowym
Seler kiszony lub marynowany w occie jabłkowym
Rzodkiewka kiszona lub marynowana w occie jabłkowym
Jabłko kiszone lub marynowane w occie jabłkowym
Ocet jabłkowy z matką 235 ml
Świeże wyciskane soki 235ml
Zakwas z buraków 235ml